Kikare med inbyggd kamera har en häftig design

Fågelskådning är ett intresse som vuxit de senaste åren i och med att man fått ny och enklare teknik att använda sig av för att se fåglarna. Det finns till exempel olika telefonappar där man kan bocka av och hitta nya fåglar för att uppleva unika djurupplevelser.

Men att kunna byta tillräckligt snabbt mellan kikaren och kameran har alltid varit ett problem och fågeln kan hinna flyga iväg. Därför låter en kikare med inbyggd kamera som den perfekta kombinationen. Detta är en blandning som använts av bland annat amerikanska armén innan. Man började sedan utveckla varianter för kommersiellt bruk, främst för fågelskådare som ville behålla minnet av de fåglar de skådat.

Men en kikare med inbyggd kamera blev aldrig den succé man hoppades på. Den främsta orsaken var att man fick betala väldigt mycket för att få en bra kamera i kikaren för att behålla kvaliteten upp vid kraftig förstoring. Det visade sig istället vara mycket billigare att skaffa en systemkamera med ett bra objektiv, som snabbt tog dess plats på marknaden.

(Visited 981 times, 1 visits today)